Οδηγίες πλυσίματος καλτσών (μαλλί, νάυλον, λάστιχα κ.λπ.)

Οδηγίες πλυσίματος καλτσών

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ & ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΛΤΣΩΝ

Οι περιποιημένες κάλτσες, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο στυλ σας.

Φροντίστε τις κάλτσες σας σωστά μεγιστοποιώντας τη διάρκεια ζωής τους.

Αλλάζετε τις κάλτσες σας καθημερινά. Με αυτό τον τρόπο περιορίζετε τη φθορά λόγω χρήσης. Φορώντας φρεσκοπλυμένες κάλτσες κάθε μέρα, κρατάτε τα πόδια σας καθαρά και υγιή.

Ταξινομήστε και αποθηκεύστε τις κάλτσες σας με βάση το χρώμα και το στυλ τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να φοράτε κάλτσες διαφορετικού χρώματος και θα είστε σε θέση να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι χρώμα κάλτσες χρειάζεται να αγοράσετε για να συμπληρώσετε τη συλλογή σας.
Το μέσα έξω: Για καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των καλτσών Πουρνάρα, πλύνετε τις κάλτσες γυρισμένες ανάποδα από την εσωτερική μεριά και τα σκούρα χρώματα χωριστά.

Για πάντα μαζί: Χρησιμοποιείστε μια ειδική θήκη πλυσίματος ΠΟΥΡΝΑΡΑ για να τοποθετήσετε μέσα τις κάλτσες σας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ξεχωρίζετε τις κάλτσες των μελών της οικογένειας που έχουν διαφορετικά μεγέθη, ενώ παράλληλα εξασφαλίζετε ότι οι κάλτσες σας θα είναι ζευγάρι για πάντα και μέσα στο πλυντήριο! Για να τις φυλάξετε, απλώστε τη μία κάλτσα πάνω στην άλλη και τυλίξτε τις σε μια μπάλα. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται και πάλι μαζί ως ζευγάρι.

Για να μην σας πάρουν... μυρωδιά:
Η σωστή κάλτσα, βοηθάει στην αντιμετώπιση της κακοσμίας των ποδιών.

Η καλτσοβιομηχανία ΠΟΥΡΝΑΡΑ έχει προβλέψει τις ανάγκες σας και σας προτείνει τη χρήση καλτσών με μεγάλη περιεκτικότητα σε βαμβάκι, κάλτσες απορροφητικές sport (κωδικός 781 & 195), κάλτσες αντιιδρωτικές (κωδικός 150 & 211) καθώς και αντιβακτηριακές κάλτσες (κωδικός 941).

Απαράβατος κανόνας: Να συμβουλεύεστε πάντα τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στην ετικέτα της κάλτσας Πουρνάρα.
Σύμβολα πλυσίματος:

Οδηγίες πλυσίματος καλτσών Απαγορευεται το λευκαντικό
Οδηγίες πλυσίματος καλτσών Απαγορέυεται το στεγνό καθάρισμα
Οδηγίες πλυσίματος καλτσών Απαγορεύεται το σιδέρωμα
Οδηγίες πλυσίματος καλτσών  Η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 60C ή 140F.Αγαπώ το περιβάλλον:
Συμβουλές για οικολογική χρήση του πλυντηρίου ρούχων

-Πάντα να γεμίζετε το πλυντήριο. Τα σύγχρονα πλυντήρια ρυθμίζουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το βάρος των ρούχων αλλά η κατανάλωση ενέργειας, νερού και χρόνου που απαιτείται θα είναι παρ' όλα αυτά χαμηλότερη ανά κιλό ρούχων εάν ο κάδος είναι γεμάτος. Ωστόσο, προσέξτε να μην παραφορτώσετε το πλυντήριο γιατί σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο τα ρούχα σας δεν θα είναι καθαρά αλλά και θα χρειαστεί να καταναλώσετε ενέργεια και νερό για να τα ξαναπλύνετε.

-Τα σύντομα προγράμματα σημαίνουν περισσότερο νερό, καθώς χρησιμοποιούν περισσότερο νερό ανά κιλό ρούχων για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, συγκριτικά με τα μεγαλύτερης διάρκειας. Συνήθως, αυτά τα προγράμματα δεν επιτρέπουν την πλύση με γεμάτο πλυντήριο.

-Χρησιμοποιήστε τα προγράμματα για βαμβακερά. Έχουν καλύτερα αποτελέσματα από άλλα προγράμματα ενώ χρησιμοποιούν λιγότερο νερό και ενέργεια ανά κιλό ρούχων.

-Αποφύγετε το πρόγραμμα για τα ευαίσθητα ρούχα αφού σε ελάχιστες περιπτώσεις είναι απαραίτητο.

-Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αναζητήστε πλυντήρια με σύστημα Direct Spray που μπορεί να μειώσει την κατανάλωση του νερού έως και 50%. Επίσης αναζητήστε το σύστημα καθυστέρησης έναρξης που αποφεύγει τη λειτουργία στις ώρες αιχμής της κατανάλωσης ρεύματος.

-Επιλέξτε στεγνωτήριο ρούχων με αντλία θερμότητας. Καταναλώνει 50% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα (συμπεριλαμβανομένων και νέων συσκευών ενεργειακής κλάσης C).

-Επιλέξτε στεγνωτήριο που διαθέτει πυκνωτή αντί εξαεριστήρα. Ένα στεγνωτήριο με εξαεριστήρα μπορεί να φαίνεται ότι καταναλώνει λιγότερη ενέργεια αλλά στην πραγματικότητα η συνολική ενέργεια είναι περισσότερη, ανεξαρτήτως της ενεργειακής ετικέτας της συσκευής.


Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στις μονές κάλτσες: Οι κάλτσες ΠΟΥΡΝΑΡΑ αντέχουν 3 φορές περισσότερο και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις:

Είναι πιθανό, όπως και τόσοι άλλοι να έχετε στα συρτάρια σας μια χούφτα μοναχικές κάλτσες ελπίζοντας ότι κάποια μέρα, θα βρεθεί ο σύντροφός τους! Όταν πια κάθε ελπίδα σβήσει, διαβάστε τα παρακάτω tips που μπορούν να κάνουν τις κάλτσες Πουρνάρα να είναι χρήσιμες ακόμα και μονές! Με αυτό τον τρόπο, τους δίνετε μια δεύτερη ευκαιρία!

1. Χρησιμοποιήστε τις μονές κάλτσες για να προστατεύσετε εύθραυστα αντικείμενα (π.χ. γυάλινα) από το να χτυπήσουν μεταξύ τους.

2. Καλύψτε με μια κάλτσα Πουρνάρα τα παπούτσια που τοποθετείτε στην βαλίτσα όταν ταξιδεύετε. Περάστε τη μονή κάλτσα πάνω από κάθε παπούτσι, προστατεύοντας τα άλλα είδη ένδυσης που βρίσκονται γύρω τους.

3. Αποτρέψτε τα σημάδια στον τοίχο, όταν χρησιμοποιείται μια σκάλα, βάζοντας μια κάλτσα Πουρνάρα σε κάθε άκρο της.

4. Καθαρίστε τους τοίχους σας από υπολείμματα σοβά με νάιλον κάλτσες. Δημιουργήστε μια μπάλα με την μονή κάλτσα και τρίψτε τον τοίχο. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό.

5. Χάσατε τη θήκη των γυαλιών σας; Υπάρχει λύση. Αποθηκεύστε τα γυαλιά οράσεως, ηλίου ή θαλάσσης μέσα σε μια κάλτσα Πουρνάρα. Έτσι απλά τα προστατεύετε από τις γρατζουνιές και δημιουργείτε μια μόνιμη λύση ασφαλούς φύλαξης.

6. Πλύνετε τα μικρά λούτρινα ζωάκια, πολύτιμα παιχνίδια των παιδιών σας μέσα σε μια κάλτσα. Διατηρήστε τα κουμπιά-μάτια και τις άλλες διακοσμήσεις της κούκλας αναλλοίωτες από τη χαλάρωση που προκαλείται στο πλυντήριο.

7. Γλυστρίστε το χέρι σας, μέσα σε μια κάλτσα. Καθαρίστε εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά περσίδες και άλλες στενές επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε την ίδια τεχνική για τον καθαρισμό γωνιών, ρωγμών και δυσπρόσιτων περιοχών.

Βρείτε μας στο χάρτη

Σημεία Πώλησης

Βρείτε μας στο χάρτη

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γραμμή επικοινωνίας χωρίς χρέωση : 800 11 78 78 78

Επικοινωνήστε μαζί μας

Newsletter

Σύστησέ μας

στους φίλους σου!